Mesaj Sayısı : 83 Points : 200 Kayıt tarihi : 02/03/11 Nerden : konya
Konu: Kadayıf Nasıl Yapılır Kadayıf Çeşitleri Salı Mart 08, 2011 7:27 am
Kadayıf ya da Tel kadayıf un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir yiyecektir. Balkanlar, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapça'dan gelen "kadife" sözcüğünün çoğuludur.
Tel Kadayıf genellikle yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satın alınır. Katmanlarının arasına fıstık veya ceviz gibi maddeler konduktan sonra fırında kızartılır. Üzerine şekerli bir şurup dökülerek servis yapılır. Kadayıftan yapılan diğer bir tatlı çeşidi ise künefedir. Türkiye'nin Güneydoğu bölgesi ve Arap ülkelerinde yaygın olan künefe tuzsuz peynir kullanılarak yapılır.
Yassı kadayıf veya ekmek kadayıfı isim benzerliğine karşın tel kadayıftan çok farklı bir tatlı çeşididir. Bu kadayıf çeşitleri yarı-kızarmış ekmek parçalarının arasına fıstık veya ceviz içi konduktan sonra fırında pişirildikten sonra üzerine şekerli bir şurup dökülerek hazırlanır. Genellikle üzerine kaymak konarak servis edilir.
ŞAHAN .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1120 Points : 1822 Kayıt tarihi : 23/06/10 Yaş : 52 Nerden : Deutschland
Konu: Geri: Kadayıf Nasıl Yapılır Kadayıf Çeşitleri Salı Mart 08, 2011 7:36 am
inan çok güzel en sevdigim tatlı agzımın suyu aktı ama burda yok
♥.♥GülPerisi♥.♥ .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1872 Points : 3854 Kayıt tarihi : 27/10/10 Yaş : 44
Konu: Geri: Kadayıf Nasıl Yapılır Kadayıf Çeşitleri Salı Mart 08, 2011 7:39 am