pide
içi nasıl hazırlanır - pide içi malzemeleri - pide içi
malzemesi
Hazırlama süresi : 30 dakika – Pişirme
süresi : 25 dakika – 6 kişilik
Hamuru için
malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş
maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2
çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı pide
malzemeleri
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri
biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kıymalı
pide tarifi
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.
Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz
tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini
nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanların
kabuklarını soyup ince doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın. Tereyağının
kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun. Kıymayı ilave edip karıştırarak
kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Ocaktan alıp, ılınması için bekletin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru
burada yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın.
Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa
doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta
sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip,
sıcak servis yapın. Afiyet olsun.