♥.♥GülPerisi♥.♥ .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1872 Points : 3854 Kayıt tarihi : 27/10/10 Yaş : 44
| Konu: Hindi Dolması Ve İç Pilav Tarifi, Hindi Dolması İç Pilav Yapılışı Perş. Ara. 30, 2010 3:48 am | |
| hindimizi baharatladik beraber iki saat baharttta bekllettikten sonra 4 saat firinda pisirdimyaninda ic pilav, brokoli salatasi, tase fasulye kizartmasi,patates ezmesi, marul salatasi, misir haslamasi Gelelim hindinin Malzemelerine1 buyuk hindi1 kuru sogan5 dis sarmisakelinizdeki baharatlarben , kekik, fesleyen, karisik mexika baharati,kirmizi toz biber,kara biber,hindi bag diyorlar sanirim bir tutam taze sini icine hindinin koydum,Kuru soganlari rendeledim , sarmisaklarida birkac tanesini rendeledim ve hindiye surdum baharakalrida iyicecene yedirdim tencederemin icersinde iki saat beklettim icersine yariya kadar su koyup firina verdim 4 saat firinda pisirdim yanliz ara sira acip bakin ve ben icesindeki sudan devamli ust kismina doktum ki kuru olmasin hindinin gous kismi 4 saat sonra hindiniz hazir afiyett olsunnn Ic Pilav icin gerekli malzemeler 2 su bardagi yasemin princi1 tatli kasigi yeni bahar1 cay kasigi tarcin1 cay bardagi kavrulmus fistik1 cay bardagi kavrulmus bademkarabiber ve tuzArzuya gore kus uzumu( ben sonradan ilave ettim evde bazilari pilavda sevmiyor)Gelelim yapilisina pirincleri soguk suda bir kac kere yikadiktan sonra baratlarini ilave ettim ve hindinin suyu ile biraz pisirdim yag koymadim cunku hindinin suyunda bayagi yag vardi yaptigim pilavi hindi pistinkten sonra icersine doldurdum ve hindi yi diktim tekrar hindiyi firina koydum ilk once biraz agir ateste daha hindiyi pisirdim hindinin suyunu cikartmadan pisirdim bu arada icersindeki pilavda demini almaya basladi ve hindi tenceresinin kapagini actim hindiyi kizarttim hindiyi servise alirken de icersinde pilav mis gibi kokmaya basladi ben kendi tabagima uzum koydum arzu edenler hindinin icersine koyabilirler hindi suyu ile pilav cok lezzetli oluyor denemenizi siddetle oneririm afiyet olsun..
alıntı
| |
|
Canseli Yonetici
Mesaj Sayısı : 595 Points : 790 Kayıt tarihi : 23/06/10 Yaş : 56 Nerden : Almanya
| Konu: Geri: Hindi Dolması Ve İç Pilav Tarifi, Hindi Dolması İç Pilav Yapılışı Perş. Ara. 30, 2010 4:56 am | |
| | |
|
♥.♥GülPerisi♥.♥ .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1872 Points : 3854 Kayıt tarihi : 27/10/10 Yaş : 44
| |
Canseli Yonetici
Mesaj Sayısı : 595 Points : 790 Kayıt tarihi : 23/06/10 Yaş : 56 Nerden : Almanya
| |