Hazırlanması
Köfteyi yapmadan 1 saat önce biberleri ılık suda ıslatınız. Sonra biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp bir kaşık bulgurla beraber havanda döverek iyice eziniz.
Bonfilenin sinirlerini çıkarınız. Et kütüğünde şimşir tokmakla döverek macun haline getiriniz. Döverken eti bıçağın ağzıyla ara sıra tokmağın altına toplayınız ve tokmağı da ara sıra ıslatınız.
Yemek vaktinden 30-40 dakika önce : Bulguru yıkamadan biberle beraber büyükçe bir tepsiye koyunuz. Tuz ve kimyonu atınız. Sonra yarım bardak soğuk su serpiniz. Avuçlarınız ile sürte sürte 35-40 dakika kadar yuğurunuz. Yuğururken bulgur birleşinceye kadar ara sıra su damlaları serpiniz. Sonra kıymayı ilâve ediniz. 10-15 dakika da kıymayla yuğurunuz. Daha sonra köfteyi bir iki ceviz kadar parçalara bölüp ıslak avucunuz arasında sıkarak şekillendirip dağıtım tabağına koyunuz. Önceden hazırlamanız gereken salatasıyla beraber sofraya alınız.
NOT : Bulgur köftelerini : Keçi, koyun ve dana but etlerinden, sığırın da bonfile, kontrfile ve romsteklik kısımlarından yapımz. Köftelerin kıymasını da dövünüz veya et makinasmdan çekiniz
alıntı