Canseli Yonetici
Mesaj Sayısı : 595 Points : 790 Kayıt tarihi : 23/06/10 Yaş : 56 Nerden : Almanya
| Konu: SALÇALI KÖFTE TARİFİ Ptsi Haz. 28, 2010 11:20 am | |
| Yapılışı : 2 defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş so­ğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu çok ince kıyarak koyunuz. Et yağlı olursa 1 ta­ne yumurta da kırabilirsiniz. Bütün malzemeyi iyice yoğur-duktan sonra buzdolabında yarım saat bekletiniz. Islak avuç içinde köftelere oval veya istediğiniz şeklî verdikten sonra kızartıp bir tepsiye diziniz. Tavada kalan yağa kabukları so­yulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya su­landirilmis salça koyup 1-2 dakika kavurunuz. 1 çay bar­dağı su koyun kaynatınız ve tepsideki köftelerin üzerine dökünüz. Kapak örtüp 5-10 dakika pişirdikten sonra kızar­mış patatesle servis yapınız. | |
|
ŞAHAN .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1120 Points : 1822 Kayıt tarihi : 23/06/10 Yaş : 52 Nerden : Deutschland
| Konu: Geri: SALÇALI KÖFTE TARİFİ Paz Ekim 31, 2010 10:02 am | |
| hımmm canım benim şimdi burda olsanda yapsak beraber yesek ama yoksun:(( | |
|