.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

  Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 44

 Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler  Empty
MesajKonu: Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler     Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler  F9bde310Çarş. Ara. 29, 2010 8:05 am

Mutfakta harikalar yaratan pratik bilgiler



 Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler  Baharat_292x440


Mutfakta iş yapmak hem tecrübe hem de bilgi ister. Ani durumlar ile karşı karşıya kaldığınızda ne yapacağınızı bilemiyorsanız, sizin de hala mutfakta öğrenmeniz gereken şeyler var demektir...
Mutfaktaki kötü sürprizlerden korunmak için pratik bilgilerden faydalanmak gerekir.

• Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır.

• Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilir. Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz.

• Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.

• Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin. Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz. Ekmekleri ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabının bir köşesine yerleştirin. Ekmekler daha geç bayatlamış olur.

• Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavanozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.

• Kurabiyelerin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

• Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra, üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

• Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse, dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.

• Sucukları serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.

• Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

• Tuzlukların içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

• Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır.

• Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek, taze olmayan yumurta ile yapılırsa, istenilen lezzette olmaz.









alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mutfaklar İçin Pratik Bilgiler, Mutfak ta Kulanacağımız Pratik Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mutfak Sözlüğü
» Pratik Ölçüler.....
» Şiir Yazmak İçin Arka Fonlar, E Kart Yapmak İçin Kartlar, Desenli ve Romantik Kartlık Resimler
» Çay Hakkında Genel Bilgiler
» Dinazor ile ilgili bilgiler ve Resimleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Yemeklerde Püf Noktalar-
Buraya geçin: