A
Alaca patlıcan, Aperitif, Acılanmak, Acur, Ak baldır, Ahat,
Ağdalaştırmak....
B
Bakliyat, Bonfile, Boca etmek, Bir taşım
kaynatmak, Benmari, Blanşe etmek, Bulyon....
C- Ç
Cücük,
Çalmak, Çimlendirmek, Çentmek, Çağla, Çırpmak,
D
Demlemek,
Dinlendirmek, Döğmek, Derin dondurucu, Demirhindi, Dürüm
....
E
Demlemek, Dinlendirmek, Döğmek, Derin dondurucu,
Demirhindi, Dürüm
F
Fırınlamak, Fokurdamak, Fileto çıkartmak,
Füme et, Füme, Flambe etmek...
G
Garnitür, Göz göz olmak,
Gratine etmek, Gevrek hamur...
I
Islatmak, ızgara
tekniği...
K
Kıymak, Kulak memesi kıvamı, Kelem, Kelle şekeri,
Koyulaştırmak, Karmak, Karamel, Kıvam, Kızartma tekniği,Kişniş, Kuşbaşı
doğramak, Kıymak ...
L
Lenger, Lop et veya yumurta, Lor
peyniri...
M
Meyane, Moka, Maraska, Mönü, Mücver (kabak),
Marine etmek, Mühürlemek....
N
Nar ekşisi, Nar gibi olmak, Nar
şerbeti, Narenciye...
O-Ö
Oda sıcaklığında olmak, Ovarak
öldürmek, Özenek...
P
Pembeleştirmek, Pandispanya ıslatmak,
Piyazlık doğramak, Plaki, Pane yapmak...
R
Reçelin
şekerlenmesi, Rozbif ...
S-Ş
Şok haşlama, Şok pişirme,
Şurup...
T
Tıkırdatmak, Tahin, Topak olmayacak şekilde, Tart
Tatin, Terbiye etmek...
U-Ü
Ufalamak, Un, Unlamak, Uskumru,
Uskumru dolması, Ütmek, Üzerinden gezdirmek, Üvez
V
Vanilya
cubuğu, Verev kesmek...
Y
Yasemin çayı, Yulaf ezmesi,
Yatırmak, Yağda öldürmek, Yedirmek, Yumuşatmak...
Z
Zar şeklinde
doğramak, Zarını soymak, Zencefil...