minik köfteler icin;
-250 gr kiyma
-1/2 cay kasigi karabiber
-1
cay kasigi tuz
Eriste hamuru icin;
-2 su bardagi un
-1
yumurta
-1 cay bardagi su
-tuz
diger malzemeler;
-1 corba
kasigi tereyag
-2 orta boy sogan
-1.5 bardagi su *
-1.5 bardagi
yogurt
-1 tatli kasigi tuz
-7 su bardagi su
servis
icin;
-kuru nane ve tereyagi,istenirse kirmizi toz
biber.
Hazirlanisi;
Kiyma malzemlerini bir kapta
karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler
hazirlayin.
Eriste hamuru icin(bu kismini annem yapti) ;malzemler ile
kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru
oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. İki parmak genisliginde seritler kesin
ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel
süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin.
Teflon tavada sogan ile
yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan
sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar
pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya
ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin.
Servis icin,tereyaginda
kuru naneyi (ve kirmizi toz biberi) kavurup üzerine ilave
edin.
MANTARLI BİFTEK
MALZEMELER
Kültür mantarı veya konserve
mantar
Konserve mısır
Taze kaşar peyniri
Biftek
3
kutu krema
Hardal (istenirse)
Tuz, karabiber
Sıvı
yağ
1 adet küçük kuru soğan
HAZIRLANIŞI
Mantarları
kağıt peçete ileiyice silerek veya yıkayıp kurulayarak hazırlayın.Birkaç
tanesini üzerine dizmek için ayırdıktan sonra kalanını doğrayın. Soğanı da
yemeklik doğrayın.Tavaya sıvı yağı ilave edip soğanları kavurun. Tuzunu
ekleyin.Mantarları katıp güzelce soteleyin ve borcama dökün.Üzerine mısırları
serpin. ayırdığınız mantarları kenarlara yerleştirip, içlerine peynir parçaları
koyun.Aynı tavada biftekleri kızartıp mantarların üzerine yerleştirin.Üzerine
biraz peynir rendesi sepin.Kremaları dökün.Borcamı fırına koyup üzerleri
kızarana kadar pişirin. Serviste biraz hardal çok yakışıyor.