.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 44

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Kas. 06, 2010 4:36 am

Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Yemek_corba1

Malzemeler:

1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
5 bardak su
1/2 limon
1 yumurta sarisi
1 kasik un
5 bardak su
Tuz

Yapılışı:

Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.



KIYMA SOSLU KARNABAHAR

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Soslukarnabahar


MALZEMELER:

1 adet karnabahar

3 adet yumurta

1-2 kaşık un

Tuz

Kızartmak için sıvıyağ

1 adet soğan

300 gr kıyma

Salça,pul biber,karabiber

Sarımsak,yoğurt


YAPILIŞI:

Karnabaharr yıkanıp parçalara ayrılır.Bir tencerede bol su ile haşlanır.(Çok haşlanmaması lazım)yumurta biraz tuz ile çırpılır.İçine un katılıp tekrar çırpılır.Haşlanmış karnabaharlar karışıma batırılıp kızartılır.Ayrı bir tavada doğranmış soğan kızartılır.Kıyma ilave edilip pişirilir.Salça,tuz,biberler eklenip pişin ce ocaktan alınır.Kızarmış karnabarların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Üzerine kıymalı sostan dökülür.



Fırında Tavuk Kanadı

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? IMG_1772

İstenilen miktarda tavuk kanadı
kekik
pul biber
renk vermesi için domates salçası
tuz
sıvıyağ


Yapılışı:


Kanatları tüm malzemeyle karıştırıp, iyice marine olması için 2-3 saat buzdolabında bekletin. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizip fırına sürün.180 derecede kanatlar kızarana kadar pişirin.



DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Sebzelibulgurpilavi+(3)

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı sıcak su
Yeterince tuz

Yapılışı:

Bulguru ayıklayın yıkayın ve süzün
Soğanların kabuklarını soyun rondoda incecik hazırlayın.
Domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve rondada püre yapın.
Pişirme tenceresinde tereyağını eritin.
Üzerine soğanları ilave edin ve kavurun.Soğanların üzerine domatesleri ilave edip karıştırın.Su ve tuz ilave edin.Bir taşım kaynatın.Süzülen bulgurları üzerine ekleyip ve karıştırın.Önce açık ateşte suyu kaynayınca orta kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencerenin üzerine iki kat kağıt havlu ile kaplayın.Tencerenin kapağını kapatın.15-20dk.dinlendirin.Sıcak servis yapın.



Karışık Yeşil Salata


6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? IMG_00124
Roka,maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ...



KAYISILI MUHALLEBi

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Kayisili-muhallebi-yemek-1

3 kahve fincanı toz şeker
* 3 kahve fincanı un
* 1 litre süt
* 1 yumurta sarısı
* Vanilya
* 75 gr tereyağı
* 8-10 kuru kayısı
* Biraz badem
* Ayrıca 1 bardak şeker



* Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
* 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
* Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
* Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
* Muhallebiyi dökün.
* Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.



AFİYET OLSUN...


6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Gullrb5
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 44

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Kas. 06, 2010 4:38 am

offffffffffffffffffffffffff banane yaaaaaaaaaaa ben bunların hepsini istiyorumharika gözüküyorlar Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
DeRBeDeR
ADMİN
ADMİN
DeRBeDeR


Mesaj Sayısı : 418
Points : 614
Kayıt tarihi : 01/11/10
Nerden : sevgiden

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Ara. 18, 2010 4:09 am

ooooooooooooooooooooooffffffffffffffffffffffff
menüye br bak yemede yanin da yat emeğine sağlık gülperi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 44

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Ara. 18, 2010 6:12 am

afiyet olsunnnnnnn 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? 826972
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
DeRBeDeR
ADMİN
ADMİN
DeRBeDeR


Mesaj Sayısı : 418
Points : 614
Kayıt tarihi : 01/11/10
Nerden : sevgiden

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Ara. 18, 2010 8:34 am

tesekkürler gülperi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ŞAHAN
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
ŞAHAN


Mesaj Sayısı : 1120
Points : 1822
Kayıt tarihi : 23/06/10
Yaş : 52
Nerden : Deutschland

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310C.tesi Ara. 18, 2010 1:37 pm

hımmm saten karnım acıktı Sad
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://canselifm.yetkinforum.com
DeRBeDeR
ADMİN
ADMİN
DeRBeDeR


Mesaj Sayısı : 418
Points : 614
Kayıt tarihi : 01/11/10
Nerden : sevgiden

6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? Empty
MesajKonu: Geri: 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?   6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim? F9bde310Paz Ara. 19, 2010 3:00 am

evet ya gerçektende insani acıktırıyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 31 Ekim Günün Menüsü
» 1 kasım günün menüsü
»  VA - Diskoteka 80-h. The Best Of Disco 80 (2010) süper 2010 en yeni albümler hiçbiryerde bulamayacagınız şarkilar download yapabilirsiniz...
» DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANAN NİCE YILLARA BİTANEMDOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANAN NİCE YILLARA BİTANEM
» Sevgiliye Özel - Aşk Şarkıları (500 Eser) Slow Hits 2010 2.06 GB Dev Arşiv 2010 en yeni albümler hiçbiryerde bulamayacagınız şarkilar download yapabilirsiniz...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Ne Pişirelim?-Günün Menüsü-
Buraya geçin: