.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 31 Ekim Günün Menüsü

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 44

31 Ekim Günün Menüsü Empty
MesajKonu: 31 Ekim Günün Menüsü   31 Ekim Günün Menüsü F9bde310Paz Ekim 31, 2010 9:45 am

Güzel bir gün dileyerek günün menüsünü açıklıyorum

Karışık bahçe salatası



Kekikli köfte

Kepekli pirinç pilavı + zeytinyağlı bezelye" ve " dünyanın en az zararlı şuruplu tatlısı "



Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor . Üzerine Tariş 'in "Taş Kırma Sulu Baskı Sızma zeytinyağı" ...



Kekikli Köfte

300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.

Sofraya parlak bir tabak, renkli bir peçete, büyüklerin kullandığı çatal bıçaklardan konup kızlar çağrılacak, mutlaka salatayla köftelerin yenmesi tembih edilecek. Böyle olursa daha çabuk büyünülür çünkü...



Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı

Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,

•1/2 kilo iç bezelye
•1 baş soğan
•1 adet havuç (küp küp doğranmış)
•1 adet patates ( küp doğranmış)

•1 adet yeşil biber

•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası

•bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su

Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.


Tatlımız, şekerden ve beyaz undan oluştuğuna göre hiç masum değil tabii . Ama en azından yumurta içermiyor ve orjinal tarifi zeytinyağlı. Üstelik yağ ve şeker oranını azaltıp , kepekli un kullanabilirsiniz. Eşim 2 adet birden yediğine göre lezzeti de olmuş demektir. Tarif Prof.Dr.Ayşe Baysal'a ait.Aynen yazıyorum:

Kalburabastı

Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. Çocukların oyuncak eleğini kullandım.

•2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)

•1/3 su bardağı maden suyu
•1 çay bardağı zeytinyağı
•3 kaşık dövülmemiş ceviz
Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz

. 31 Ekim Günün Menüsü IMG_00124

31 Ekim Günün Menüsü IMG_00164

31 Ekim Günün Menüsü IMG_001010

31 Ekim Günün Menüsü IMG_00015
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ŞAHAN
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
ŞAHAN


Mesaj Sayısı : 1120
Points : 1822
Kayıt tarihi : 23/06/10
Yaş : 52
Nerden : Deutschland

31 Ekim Günün Menüsü Empty
MesajKonu: Geri: 31 Ekim Günün Menüsü   31 Ekim Günün Menüsü F9bde310Paz Ekim 31, 2010 9:48 am

ooo karnımda açıkmıştı olsada yesek şimdi 31 Ekim Günün Menüsü 140598

tşkler eline saglık tşkler 31 Ekim Günün Menüsü 580940
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://canselifm.yetkinforum.com
 
31 Ekim Günün Menüsü
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 1 kasım günün menüsü
» 6.11.2010 Günün Menüsü Ne Pişirelim?
» DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANAN NİCE YILLARA BİTANEMDOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANAN NİCE YILLARA BİTANEM
» Günün Sözü
» "Günün Resmi"

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Ne Pişirelim?-Günün Menüsü-
Buraya geçin: