Birdemetgül ADMİN
Mesaj Sayısı : 1046 Points : 2741 Kayıt tarihi : 10/12/10 Yaş : 54 Nerden : İSTANBUL
| Konu: Haftanin Konusu (İslamda Sağlığın Önemi ) Cuma Mart 04, 2011 2:53 am | |
| Haftanın Ayeti : Baldırların açılacağı (işlerin zorlaşacağı) ve kâfirlerin secdeye çağrılıp da gözleri düşmüş ve kendilerini zillet kaplamış bir halde buna güç yetiremeyecekleri günü (Kıyamet gününü) düşün. Halbuki onlar sağlıklarında secde etmeye çağrılıyorlar(ve buna yanaşmıyorlar)dı. ( Kalem 42,43)Haftanın Hadisi: " derdi de çareyi de verdiği gibi her dert için bir ilaç yaratmıştır. Bu sebeble tedaviye devam ediniz. Fakat haramla tedavi etmeyiniz." (Ebu Davud, Tıb 11) Muhterem Müslümanlar!Cenabı ’ın imandan sonra insanları verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden biriside sağlıktır. Sağlık olmadan hayatta hiçbir şey olmaz. Çünkü sağlıksız hayatın ne tadı nede bir anlamı vardır. İnsan, hayatını sağlık ve mutluluk içerisinde sürdürdüğü sürece mutlu ve huzurlu yaşar. Bu sayede insan, hayatın tadını da güzelliğini de, ahiret hayatındaki mutlulukları da kazanır. Sağlığı, huzuru, mutluluğu yerinde olmayan bir Müslüman’nın ne kendisine, ne ailesine nede içinde yaşadığı topluma faydası olamaz.
Değerli Mü’minler! Her zorluğun bir kolaylığı, her yokuşun bir inişi olduğu gibi, yaşlılıktan başka her derdinde bir devası vardır. Cenab-ı , şifası olmayan bir hastalık yaratmamıştır. Peygamberimiz (S.A.V.) “ şifası olmayan hiçbir hastalık yaratmamıştır.” (1) “İhtiyarlık hariç her hastalığın çaresi ve ilacı vardır.” (2) diye buyurmaktadır. . Bu nedenledir ki İslam dini, insan sağlığına çok önem vermiştir. Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamberimizin sünnetinde hayatın ve sağlığın Cenab-ı ’ın en büyük emanet ve nimeti olduğu belirtilerek bunların korunması emredilmiştir.
Muhterem Müslümanlar! Sağlığımızı korumanın iki yönü vardır. Birincisi tedbir, ikincisi tedavidir. Bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak, her türlü temizlik, kurallarına dikkat etmek, her vesileyle ellerimizi sabunla yıkamak, dengeli beslenmek, gıdasız kalmamak, her türlü mikroplu içecek ve yiyeceklerden uzak durmak ve mutlaka bu konuda hekimin tavsiyelerine uymak tedbirdir. Her türlü tedbire ve korunmalara rağmen hastalık gelirse, şifa aramak ve bulmak için gereğini yapmak tedavidir. Bu konuda Peygamberimiz “Ey ’ın kulları tedavi olunuz! Zira , ihtiyarlıktan başka dermansız bir hastalık vermemiştir.” (3) Cenab-ı ise Kuran’da “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın” (4) buyurmaktadır.
Aziz Müslümanlar! Hayat mücadelesinde başarılı olmak istiyorsak sağlıklı olmak ve sağlıklı yaşamak mecburiyetindeyiz. Çünkü insan oğlu kıyamet gününde, sağlık nimetine değer verip vermediğinden de sorulacaktır. Dünyada huzurlu ve mutlu olabilmek, başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilmek, ahirette de hesabı kolay verebilmek için sağlığımıza son derece dikkat etmeliyiz. Kanuni Sultan Süleyman’ın şu veciz sözüyle bitiriyorum. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”
| |
|