.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 43

Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları  Empty
MesajKonu: Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları    Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları  F9bde310Çarş. Ara. 29, 2010 8:19 am

Taze balığın sırları


Balık satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?


Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları  Taze-baligin-sirlari-1027008

Hemen her yaşta sağlık açısından büyük önem taşıyan, özellikle içerdiği yağ asitleriyle beslenmede önemli yer tutan balığı soframıza mümkün olduğunca çok misafir etmemiz gerektiğini defalarca vurguladık. Peki satın alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntıları biliyor musunuz; taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı?

* Taze balık hafif deniz kokusu dışında kokusuzdur. Balık bekledikçe asidik ve ağır bir koku yaymaya başlar.

* Taze balığın gözleri parlak, canlı ve dışa bombeli olur. Bazlık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar ve daha sonra içeri çöker.

* Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur. Balık bayatladıkça bu renk değişir. Bazı balıkçıların solungaçları kırmızı mürekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir. Solungaçlardan aşağı doğru akan kırmızı sıvıyı çok kişi kan zannederse de aslında bu mürekkeptir.

* Pullu balıkların pulları tazeyken vücutlarına sıkıca yapışıktır. Elimizi kafadan kuyruğa doğru sürtünce pulların ele gelmesi gerekir.

* Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklarda bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır ve özellikle karın tarafında buruşmalar meydana gelir. Fakat tek başına balığın parlaklığıyla yetinmemek gerekir. Tezgahtaki balıklara devamlı su serpildiği için parlak görülebilirler.

* Taze balığa parmakla bastırılınca meydana gelen çukurluk anında düzelir. Bayatlamış balıklarda bu iz kalır. Balık alırken bu yöntemi uygulayacak olanlara önerimiz bu işlemi balığın kuyruk kısmında yapmalıdırlar. Aksi takdirde balıkçıyla sorun yaşanabilir.

* Taze balığı başından tutup kaldırınca kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar yay gibidir. Halbuki bayat balığı bu şekilde kaldırınca kuyruk kısmı aşağı doğru sarkar ve gevşekçe sallanır.

* Taze balık suya bırakıldığında dibe çöker.

* Taze balığın karın kısmı ne yapışlık ne de şişkindir.

* Dondurulmuş balık satın alıyorsanız, bu haldeyken balığın kokusuz olmasına dikkat edin. Balığın üzerinde hiçbir leke bulunmamalıdır. Eğer varsa bu balığın dondurma işleminin sağlıklı yapılmadığını gösterir.

* Taze balığın yüzgeçlerini kesmek zordur.

* Bütün bu şıklarla birlikte güvendiğiniz ve sürekli alışveriş yaptığınız bir balıkçınızın olması da taze balık konusunda size kolaylık sağlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balığın Taze Olup Olmadığını Anlama Yolları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Farklı Dinlere Mensup İnananlar Neden Birlik Olup Birleşmeli?
» Klavye Kısa Yolları, bilgisayarın Bilmediğiniz Özellikleri, Bunları Biliyormusunuz

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Yemeklerde Püf Noktalar-
Buraya geçin: