Elmalı Toplar
Malzemeler
- 2 paket sade petibör
- 3 tane elma (ben kırmızı elma kullandım)
- 2 kaşık pudra şekeri
Sos için;
- Yarım paket margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı hazır çikolata sosu
Üzeri için;
- Dövülmüş yer fıstığı, fındık veya ceviz
Hazırlanışı Elmaları soyup rendeleyelim, üzerine bisküvileri elimizle kırarak çok
fazla parçalamadan ekleyelim. Pudra şekerini de ekleyerek
yoğuralım(kullandığınız elma çok sulu olursa biraz daha bisküvi
ekleyebilirsiniz; çok sert olursa biraz süt katabilirsiniz).
Hazırladığımız bu harcı 15 dk dinlendirmek için buzdolabına alalım bu
arada sosu hazırlayalım önce bir tencerede margarini eritelim. Kakao ve
unu ekleyelim, bir iki kez un kokusu çıkana kadar çevirelim. Daha sonra
azar azar sütü ilave edelim, kısık ateşte sosu kaynayana kadar
karıştıralım. Kaynamaya başlayınca şekeri ve 1 yemek kaşığı hazır
çikolata sosunu ekleyerek 2 dk daha kaynatalım. Ocaktan alıp soğumaya
bırakalım. Ardından dolapta dinlendirdiğimiz harcı çıkaralım, küçük
parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Yaptığımız topları sosa ardından
dövülmüş fındık fıstık karışımına bulayalım. Hazırladığımız elma
toplarına birer kürdan batırarak buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.