.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
F_SuENNi
ADMİN
ADMİN
F_SuENNi


Mesaj Sayısı : 83
Points : 200
Kayıt tarihi : 02/03/11
Nerden : konya

Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri  Empty
MesajKonu: Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri    Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri  F9bde310Salı Mart 08, 2011 7:29 am


Danviç de denilen Danimarka sandviçleri hafif bir öğle yemeği olarak yada
kokteyllerde servis edilebilir. Hazırlanmaları için zevk, hüner, yetenek ve en
önemlisi hayal gücü gereklidir.

Kullanılacak sandviç
ekmeği:
Genellikle sandviç ekmeği olarak çavdar ve kepekli buğdaydan yapılan
ekmekler yada tost ekmeği kullanılır. Tost ekmeği özellikle balık ve salamlar,
çavdar ve benzeri sert ekmekler ise peynir, yumurta gibi yumuşak garnitürleri a
süslenir.
Ekmek dilimleri üstüne sürülen tereyağ, dilimleri ıslanmaktan
koruduğu gibi, garnitürü de tamamlar.
Zengin bir sandviç tepsisi servis etmek
isterseniz balık, et, tavuk ve peynirle süslenmiş sandviçler hazırlayınız.
(Genellikle kişi başına iki yada üç sandviç düşecek biçimde hesaplamak
gerekir.)

Sandviçler şu sırayla servis edilir:
1) Balıklı
sandviçler
2) Etli sandviçler
3) Peynirli ve tavuklu
sandviçler

GARNİTÜRLER:
Deniz ürünleri:
Lakerda, konserve sardalya,
füme mersin, siyah ve kırmızı havyar, konserve ton balığı
dilimleri.

Tavuk ve Etler:
Her türlü salam, jambon, haşlanmış yada
tereyağında pişmiş sosis, haşlanmış yada fırmda pişmiş tavuk.

Yumurta ve
Peynir çeşitleri:
Haşlanıp dilimlenmiş yumurta yada pişmiş yumurta, bütün
yerli ve yabancı peynir çeşitleri.

SÜSLEMELER:
Süslemeler taze balık,
et çeşitleri vb. ile uyum içinde olmalı ve karşıt renkli süsleme malzemeleri
kullanılmalıdır.
Sandviçlerin süslenmesinde genellikle maydanoz yaprakları,
dereotu, taze soğan, halka doğranmış soğan, domates dilimleri, salatalık, küçük
çiçekli karnıbahar, bütün yada dilimlenmiş mantar, turp ve kuşkonmaz
kullanılır.
İyice kaynatılıp dilimlenmiş yumurta, kapari, küçük salatalık
turşusu (kornişon), fındık, ceviz, mayonez, limon yada portakal dilimleri de
kullanılabilir.
Danimarka sandviçlerini servisten önce hazırlamak gerekir.
Çabuk hazırlamak için sandviç ekmekleri önceden dilimlenip yağlanmalı, etler,
balıklar, peynir ve yumurtalar hazırlanıp iyice yıkanmış süsleme malzemesi ile
birlikte buzdolabında saklanmalı; servise yakın hazırlandıktan sonra bir tepsi
üstünde birbirlerine değmeyecek biçimde dizilip tepsi marul yapraklariyle
süslenerek servis edilmelidir.


alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ŞAHAN
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
ŞAHAN


Mesaj Sayısı : 1120
Points : 1822
Kayıt tarihi : 23/06/10
Yaş : 52
Nerden : Deutschland

Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri  Empty
MesajKonu: Geri: Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri    Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri  F9bde310Salı Mart 08, 2011 11:49 am

tşkler emegin için Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://canselifm.yetkinforum.com
 
Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Seviyorum Seni ekmegi Tuza Banar Gibi Sesli Şiirler
» Dinazor Türleri Ve Hayvanların Resimlerle Genel Özellikleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Yemeklerde Püf Noktalar-
Buraya geçin: