Birdemetgül ADMİN
Mesaj Sayısı : 1046 Points : 2741 Kayıt tarihi : 10/12/10 Yaş : 54 Nerden : İSTANBUL
| Konu: Derviş Yunus'tan Sözler. Cuma Mart 04, 2011 7:06 am | |
| Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi, mal da yalan, mülk de yalan, var birazda sen oyalan”Türlü türlü cefanın Adını aşk koymuşlar.Aşk ı şir eder,Aslanı zencir eder,Katı taşı mum eder.Dervişlik baştadır, tacda değildir,Kızdırmak addadır, saçta değildir. İlim, kendini bilmektir.Eğer kendin bilmez isen bu nice okumaktır. Dağlar nice yüksek ise,yol anın üstünden geçer. Dünyada dertsiz baş olmaz.Derd'olanın ahı dinmez.Cümleler doğrudur sen doğru isen,Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.Bu dünyaya gelen gider.Yürü fani dünya, sana gelende gülmüş var mıdır? Eğer bir müminin kalbin kırarsanHak'ka eylediğin secde değildir. Aklı olan korkmak gerekNefs elinden, hırs elinden.Nefstir seni yolda koyan,Yolda kalır nefse uyan. Sabır kimde ise o nasib alır.
Eğer hor eğer hürmetKişiye sözden gelir.Zehr ile pişen aşıYemeğe kim gelir.Beni bende demen bende değilem,Bir ben vardır bende benden içeri.Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz.” Sağı solu gözler idim, DOST yüzün görsem deyu,Ben taşrada arar idim, ol can içinde CAN imiş!..Öyle sanırdım, ayrıyem; DOST ayrıdır, ben gayrıyemBenden görüp işiteni, bildim ol canan imiş!..” ” İyi sözün aslın bilen derdi bu söz nerden gelirSöz aslını anlamayan sanır bu söz benden gelir ”” Zehirle pişmiş aşı, kim yemeye gelir. “” Seni sigaya çeken bir molla kasım gelir. “ Çok mal haramsız, çok söz yalansız olmaz. “
[center] “Bütün âlemi bir şahsiyette toplamak, Cenab-ı Hakka zor gelmez..”“Kasdım budur şehre varam Feryâd u figan koparam!”“Ne elif okudum ne cim, varlığındadır kelecimGönül kitabından okur, eline kalem almadı.”“Bundan dahı virdün bize, ol huriyi çüft ü halâlAndan dahi geçti arzum, azmüm sana kaçmağ-i çün.”[center] “Mevlânâ Hüdâvendigâr bize nazar kılalıAnun görklü nazarı gönlümüz aynasıdır.” [/center] [/center] | |
|