Bayram_Soydan
Mesaj Sayısı : 34 Points : 61 Kayıt tarihi : 07/01/11 Nerden : Almanya/Munih
| Konu: Gurbet...... Salı Ocak 11, 2011 10:58 am | |
| Gurbet
Dagda dolasirken yakma kandili, Fersiz gözlerimi daglama gurbet! Ne söylemez, akan sularin dili, Sessizlik icinde caglama gurbet! Titrek parmaginla tutup tigini. Alnima isleme kirisigini Duvarda, emerek mum isigini, Bir veremli rengi baglama gurbet Gül büyütenlere mahsus hevesle, Renk renk dertlerimi gözümde besle! Yalniz, annem gibi, o ilik sesle, Icimde dövünüp aglama gurbet!..
Kalem sana kurban olam köle olam Annam oldun babam oldun es oldun Seni yapan ustalara kul köle olam Dertlerime ortak yürehime tas kalem *************************** Sende baska sadik dostu bulamam Bir gün bile senden ayri kalamam Her seysiz olurum sensiz olamam Gözümun seline yas oldun kalem ************************ Seni cöpe,atan eller sürunsun Zalim dostlarimdan cok üstunsun Seveceyim ölunceye dostumsun Bütun insanliha bas oldun kalem ************************ kalem sana agac olam uc olam kalem Yazdigina cümle hece olam kalem Sen günduz ben gece olam kalem Arkadasim dostum oldun es kalem ************************ Seninle agladim seninle güldum Hüzunlü günumde yanimda buldum Yarali hayatimda seninle oldum Yasam boyunca gözüm yas kalem ************************ Seninle dertlestim seninle agladim Yazip ellerimle bagrimi dagladin Senden baska vefali dost bulamadim Gece hayelimdüs oldun kalem *********************** Dertlerim tane tane yazdin sen Gözyasim boncuk gibi dizdin sen Suc isledim ceza verdin kizdin sen Agzim oldun Gülum oldun kalem ************************** Ese dosta selamlarim ilettin Kitap yazdim yapraklari dal ettin Bayram,im gözyasin sel ettin Yazim oldun bahar oldun kis kalem selamlarim Bayram_Soydan
Kalem kılıcı gecmis Sözün tercümanıdır O kendine yol secmis Özün tercümanıdır Kimi nemruttan beter Halkı baskıyla güder Cogunluk zulüm eder Azın tercümanıdır Kalemdir zulmü bozan Onunla yazar ozan Saire Siir yazan Sazın Telini tercümanıdır Milli Suur, bilincin Bazen gazbın, hıncın Tasa, keder, sevincin Nazın tercümanıdır Sevenlerin nidası Askı icin fedası Davranısı, edası Nazın tercümanıdır Sairin Dilinden tercümanıdır selamlar saygilar Bayram_Soydan [/font][/size][/b][/color]
En son Bayram_Soydan tarafından Ptsi Ağus. 29, 2011 12:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
♥.♥GülPerisi♥.♥ .::FORUM KURUCUSU::.
Mesaj Sayısı : 1872 Points : 3854 Kayıt tarihi : 27/10/10 Yaş : 44
| Konu: Geri: Gurbet...... Salı Ocak 11, 2011 8:11 pm | |
| teşekkür bayram bey ellerinize yüreğinize sağlık kaleminiz daim olsun.zevkle okudum | |
|
Bayram_Soydan
| Konu: Geri: Gurbet...... Perş. Nis. 14, 2011 9:56 am | |
| DILARA ...... Gönlümde küllenmis közü üfledin Beni ateslerde, yaktin Dilara Tuzagina düsmüs bir ceylan gibi Saçinin agina taktin Dilara ********************* Gözlerde akmadik yas birakmadin Hayal birakmadin düs birakmadin Taslarin üstünde tas birakmadin Gönül kalesini yiktin Dilara ************************* Bilmem deli miyim, yoksa divâne Güzellik kudretten, yok bir bahâne Kirpikler parmaklik, göz mahpushâne Beni zindanlara tiktin Dilara ************************** Bayram`im ,sular gibi çaglarim Hasret atesinde yürek daglarim Gizli gizli kaderime aglarim Gözümden yas olup aktin Dilara | |
|
Bayram_Soydan
| Konu: Geri: Gurbet...... Cuma Ekim 07, 2011 10:43 pm | |
| Bu gün dünya yarin ahret Üzme beni gel sevdigim Ömür bitecek nihayet Üzme beni gel sevdigim ******************* Bırak su köskü sarayı Desme kapanmıs yarayı Kaldır kalbinde karayı Üzme beni gel sevdigim ******************** Dünya malı kalır burda Gönlümü eyleme hurda Bazen hatırımı sorda Üzme beni gel sevdigim ****************** Allahın emridir sevmek Olur mu insanı yermek Zay olmasın onca emek Üzme beni gel sevdigim ************************ Birlesmenin olur hayrı Kalamayız ayrı ayrı Bayram'i bekletme gayrı Üzme beni gel sevdigim | |
|