.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 HANIMAGA CORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ŞAHAN
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
ŞAHAN


Mesaj Sayısı : 1120
Points : 1822
Kayıt tarihi : 23/06/10
Yaş : 52
Nerden : Deutschland

HANIMAGA CORBASI Empty
MesajKonu: HANIMAGA CORBASI   HANIMAGA CORBASI F9bde310Cuma Tem. 02, 2010 12:16 pm

minik köfteler icin;

-250 gr kiyma
-1/2 cay kasigi karabiber
-1
cay kasigi tuz

Eriste hamuru icin;

-2 su bardagi un
-1
yumurta
-1 cay bardagi su
-tuz

diger malzemeler;

-1 corba
kasigi tereyag
-2 orta boy sogan
-1.5 bardagi su *
-1.5 bardagi
yogurt
-1 tatli kasigi tuz
-7 su bardagi su

servis
icin;

-kuru nane ve tereyagi,istenirse kirmizi toz
biber.


Hazirlanisi;

Kiyma malzemlerini bir kapta
karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler
hazirlayin.

Eriste hamuru icin(bu kismini annem yapti) ;malzemler ile
kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru
oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. İki parmak genisliginde seritler kesin
ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel
süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin.

Teflon tavada sogan ile
yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan
sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar
pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya
ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin.

Servis icin,tereyaginda
kuru naneyi (ve kirmizi toz biberi) kavurup üzerine ilave
edin.



MANTARLI BİFTEK

HANIMAGA CORBASI 8d1c74bef3859e82bb5c0eb9a5c5d953


MALZEMELER

Kültür mantarı veya konserve
mantar

Konserve mısır

Taze kaşar peyniri

Biftek

3
kutu krema

Hardal (istenirse)

Tuz, karabiber

Sıvı
yağ

1 adet küçük kuru soğan



HAZIRLANIŞI

Mantarları
kağıt peçete ileiyice silerek veya yıkayıp kurulayarak hazırlayın.Birkaç
tanesini üzerine dizmek için ayırdıktan sonra kalanını doğrayın. Soğanı da
yemeklik doğrayın.Tavaya sıvı yağı ilave edip soğanları kavurun. Tuzunu
ekleyin.Mantarları katıp güzelce soteleyin ve borcama dökün.Üzerine mısırları
serpin. ayırdığınız mantarları kenarlara yerleştirip, içlerine peynir parçaları
koyun.Aynı tavada biftekleri kızartıp mantarların üzerine yerleştirin.Üzerine
biraz peynir rendesi sepin.Kremaları dökün.Borcamı fırına koyup üzerleri
kızarana kadar pişirin. Serviste biraz hardal çok yakışıyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://canselifm.yetkinforum.com
 
HANIMAGA CORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Suan Mevsimi Oldugundan... "SEBZELi KIS CORBASI"
» BAYANLAR iCiN .... " Diet LAHANA CORBASI "
» BOGAZLiYAN Yöresinin KISIN OLMAZSA OLMAZI.... " ARABASI CORBASI "

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Ne Pişirelim?-Günün Menüsü-
Buraya geçin: