.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 43

Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler Empty
MesajKonu: Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler   Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler F9bde310Perş. Ara. 16, 2010 8:27 pm

Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler
Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen,
Ramazan yemeklerinin özenle seçildiği Antalya�da yörük kültürü ve
Akdeniz yemek kültürünün bir arada yaşatıldığını bildirdi

Şen, tahinli çörek ve serpme böreğinin Antalya�da sofralardan eksik olmayan hamur işleri olduğunu belirtti

Akdeniz Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Rıza
Dölkeleş de Antalya mutfağını bölge ürünlerinin şekillendirdiği söyledi
Turunçgiller, muz, susam, yer fıstığı, soya, domates, salatalık, biber,
taze fasulye, kabak ve patlıcanın bölgede en çok yetiştirilen ürünler
olduğunu kaydeden Dölkeleş, Antalya�da sebze ve meyve ağırlıklı bir
mutfak oluştuğunu vurguladı

Dölkeleş, �Antalya mutfağında, karpuz, portakal, turunç reçelleri,
çitlembik ve kulaklı hamur çorbaları, kabak, saç börekleri, ıspanaklı
börek, çökelekli biber dolması, ebegümeci kavurması, kabak çintmesi,
patlıcan cive, tahinli piyaz, pastırmalı hibeş, şakşuka, mercimek ve
tarhana dondurmaları, yoğurt soslu Beydağ kebabı, kuzu etli keşkek,
testi kebabı, domatesli tas kebabı, piliç dolması, balık pilaki,
dereotlu balık ile Akdeniz balıkları yer alıyor� dedi

Tatlı çeşitlerinden kireçte tahinli balkabağı tatlısı, palize, zerde ve
pekmezli asidenin özel bir yeri olduğunu ifade eden Dölkeleş, dernek
üyesi mutfak şeflerinin Antalya�daki 185 beş yıldızlı otelde ramazana
ve Antalya mutfağına özgü özel menüler hazırlayarak yerli ve yabancı
tatilcilere sunacaklarını sözlerine ekledi

ATAV�ın �Toroslardan Akdeniz�e Antalya Lezzetleri� adlı kitabını
hazırlayan Gökçen Adar da Akdeniz�in yenilebilir yabani bitkiler
bakımından oldukça zengin olduğuna dikkat çekti

Adar, Antalya yöresinde çorbası, yemeği, salatası, böreği yapılan yaklaşık 70 yabani bitki olduğunu söyledi

Antalya mutfağında Arap mutfağının etkilerinin de görüldüğünü belirten
Adar, tahin ve nohuta katkı malzemesi olarak çorbalarda, salata
soslarında, yemeklerde, tatlılarda sık rastlandığını belirtti

Adar, Antalya mutfağında kuşkonmaz çorbası, kulak (mantı) çorbası,
grida kelle çorbası, tahinli patlıcan közlemesi, çağla cacığı, Toros
salatası, kuru patlıcan düzmesi salatası, tahinli Antalya piyazı,
radika salatası, domates civesi, cevizli, lorlu biber dolmaları,
borana, bal kabağı dolması, şevketi bostan, yörük kebabı, toparlak,
yuvalak, kokoşka, holuşka, tahinli un helvası (cillincop), aside,
tahinli katmere sıklıkla rastlandığını bildirdi
alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Antalya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şiir Yazmak İçin Arka Fonlar, E Kart Yapmak İçin Kartlar, Desenli ve Romantik Kartlık Resimler
» Yardım için
» Sen Benim İçin Bir Şiir Din
» Biz Allah İcin Variz
» Ağlamak İsenler İçin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: ..:: BURAM BURAM TURKiYE::.. :: Akdeniz Bölgesi-
Buraya geçin: