.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::.

MÜZİK,FİLM,RESİM,ŞİİR,FLAŞ ANIMASYONLAR,MP3,EN YENİ TURKÇE ALBÜMLER,FM RADYO,ONLİNE SOHBET
 
canseli fm i dinlemek için tıklayınAnasayfaCANSELI FMCANSELİ PORTALGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapcanseli fm i dinlemek için tıklayın

 

 Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
F_SuENNi
ADMİN
ADMİN
F_SuENNi


Mesaj Sayısı : 83
Points : 200
Kayıt tarihi : 02/03/11
Nerden : konya

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  Empty
MesajKonu: Hindi Pişirmenin Püf Noktaları    Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  F9bde310Salı Mart 08, 2011 8:18 am

Hindi
Pişirmenin Püf Noktaları
Hindi
Pişirmek Hakkında - Hindi Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Hindi Pşirmek
Hakkında - Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır



YILBAŞI HİNDİSİNİN
ÖYKÜSÜ

Hindinin yılbaşı sofralarında nasıl yer almaya başladığıyla
ilgili anlatılan birçok öykü var. Ancak bunlardan en ilginç olanlarından biri
1621 yılına, Şükran Günü’nün kutlanmaya başladığı yıla dayanıyor. Plymouth
Valisi William Bradford, 1621 yılının sonlarında, hasat mevsiminin bereketli
geçmesi nedeniyle üç gün sürecek bir eğlence ve şölen düzenler. Vali, bu şölene
yöredeki yerlileri de davet eder, çünkü göçmenlerin daha yeni yerleştikleri bu
topraklarda, bereketli bir hasat elde etmelerinde bölge Kızılderililerinin büyük
katkısı vardır. Bu tarihten sonra sürekli kutlanmaya başlanan Şükran Günü’nde,
ana yemek olarak sofralara hindi getirilmesi bir gelenek halini alır. Zamanla
hindi yılbaşı sofralarının da değişmez mönüsünü oluşturmaya başlar.

Yılbaşı hindisi hazırlamak için:
Marinat
malzemesi:
Soya sosu 50 ml
Bal 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 50
ml

Hindi malzemesi:
Hindi bütün (orta
boy) 1 adet
Kereviz 600 gr
Elma 400 gr
Soğan 100 gr
Karabiber 1
tutam
Tuz 1 tutam
Bayat ekmek içi 1 ekmek

Kestaneli pilav malzemesi:
Pilavlık pirinç 1
kg
Kestane 1 kg
Tarçın 1 tutam
Tuz 1 tutam
Tereyağı 200
gr

Yılbaşı hindisinin
hazırlanışı:

Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice
yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin.

Rendelenmiş kereviz, elma ve
soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın. Bir
miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Marine olmuş
hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın. Haşlanmış hindiyi fırın
tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar
bekletin.

Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun.


Kestaneleri fırında pişirin ve soyun.

Pirinci, bir miktar tarçın
ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun. En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve
kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye
bırakın.

Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır.


Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz
gereken püf noktaları:

Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli
aralıklarla sürün.
Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını
sağlayın.
Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya
sarabilirsiniz.
Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ,
kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün.
Kestanelerin pilavla da pişeceğini
düşünüp, fırında fazla kurutmayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ŞAHAN
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
ŞAHAN


Mesaj Sayısı : 1120
Points : 1822
Kayıt tarihi : 23/06/10
Yaş : 52
Nerden : Deutschland

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  Empty
MesajKonu: Geri: Hindi Pişirmenin Püf Noktaları    Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  F9bde310Salı Mart 08, 2011 9:59 am

tşkler emegin için Exclamation
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://canselifm.yetkinforum.com
talha

talha


Mesaj Sayısı : 111
Points : 144
Kayıt tarihi : 20/12/10
Nerden : mersin

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  Empty
MesajKonu: Geri: Hindi Pişirmenin Püf Noktaları    Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  F9bde310Perş. Mart 10, 2011 8:29 pm

OLSADA YEŞEK Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  986909
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
♥.♥GülPerisi♥.♥
.::FORUM KURUCUSU::.
.::FORUM KURUCUSU::.
♥.♥GülPerisi♥.♥


Mesaj Sayısı : 1872
Points : 3854
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 43

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  Empty
MesajKonu: Geri: Hindi Pişirmenin Püf Noktaları    Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  F9bde310Cuma Mart 11, 2011 7:04 pm

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  580940 Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  580940 Hindi Pişirmenin Püf Noktaları  580940 ÇOK TEŞEKKÜRLER CANIM
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hindi Dolması Ve İç Pilav Tarifi, Hindi Dolması İç Pilav Yapılışı
» Hayatınızı Kolaylaştıracak Püf Noktaları
» Makarna Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler, Püf Noktaları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
.::CANSELİ FM & TURKFORUM MÜZİK & PAYLAŞIM::. :: .::Canseli Restaurant::.. :: Yemeklerde Püf Noktalar-
Buraya geçin: